Българският журналист Христо Грозев, работещ за изданието Белингкат, е подал жалба срещу задочната си

...
Българският журналист Христо Грозев, работещ за изданието Белингкат, е подал жалба срещу задочната си
Коментари Харесай

ТАСС: Българският журналист Христо Грозев обжалва задочния си арест пред руски съд

Българският журналист Христо Грозев, работещ за изданието " Белингкат ", е подал жалба срещу задочната си заповед за арест за образуване на нелегално прекосяване на границата на Русия, заяви ТАСС, като цитира информация от московския областен съд в Лефортово.

Както Грозев, по този начин и " Белингкат " са включени в листата на съветското министерство на правораздаването на  " задграничните сътрудници ".
Жалбата против постановената от съда мярка за неотклонение ще се преглежда в Московски градски съд. Датата на съвещанието още не е избрана.

На 21 април съдът в Лефортово постанови задочен арест на Грозев по обвиняване в образуване на нелегално прекосяване на съветската граница. Според съветските органи на реда той е провел бягството отвън страната на Роман Доброхотов, редактор на " Инсайдър ". Както изданието, по този начин и Доброхотов са приети в Русия за " задгранични сътрудници ".

В края на юли ФСС съобщи, че Грозев е съпричастен в опит за кражба на бойни самолети Су-24, Су-34 и Ту-22 М3, проведена от Службата за сигурност на Украйна, напомня ТАСС.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР